Didim Su Tesisatı

Didim Su Tesisatı

Su bir konut meydana getirilirken onu oluşturacak temel taşlardan birisidir. Su kullanımını sağlamak için su tesisatı yapılmalıdır. Peki su tesisatı nasıl döşenir ?

 

Su Tesisatı Nasıl Döşenir?
 
Su tesisatı, temiz suyun kaynaktan çıkmasının ardından su borularının binaya döşenmesiyle kullanıma hazır hale gelmesi ve kullanıldıktan sonra yani atık su meydana gelmesiyle arıtılarak doğaya geri gönderilmesi aşamalarının tümüdür. Su tesisatı, profesyonel bir su tesisatçısının doğru uygulamaları neticesinde sorunsuz bir kullanım sağlar. Su tesisatının döşenmesindeki yanlışlar, su tesisat borularının doğru montaj yapılmaması ve klozet, küvet gibi araçların kuruşumunun düzgün bir şekilde yapılmaması su tesisatı ile ilgili problemler yaşamanıza ve su tesisatınızı kullanamamanıza sebep olmaktadır.

 

Su tesisatı döşemesi teferruatlı bir iştir. Aynı zamanda özen, dikkat ve profesyonellik gerektirir. Bu sebeptendir ki su tesisatı nasıl döşenir derseniz bir kaç aşamadan meydana gelir. Öncelikle iç tesisat dediğimiz bölümden bahsedelim ;

İç tesisat :

Bu aşamada binanın içerisinde dairelere su dağılımını sağlayan boruların döşemesi yapılmaktadır. Merkezden evlere suyun geçisini sağlayan bu sistem borular aracılığı ile yapılmaktadır. Boruların kalitesi bu aşamada oldukça önem arz eder. Aynı zamanda görünebileceği ihtimali üzerinde durularak borular estetik döşenmelidir. Aynı zamanda iç tesisat aşamasında suyun kullanışlı dağılımını sağlamak açısından boruların kıvrımlarının en aza indirgenmesi gerekmektedir. Evlerimize suyun gelmesini sağlayan boruların montajı yapıldıktan sonra suyun akışını sağlayan musluklar takılır. Muslukların montajının yapılması da iç tesisat işleminin son aşamasıdır.

 

Beslenme Borusu Döşenmesi :

Beslenme borusu döşenmesi ise suyu temel kaynaktan yani suyun ilk kaynağından evlerimize çektiğimiz kısımdır. Buna bir nevi priz hattı da diyebiliriz. Bu döşeme yer altından yapılmaktadır. Hiçbir şekilde göremeyiz bu alanı tabi ki tesisat tamamlanıp üzeri kapatıldıktan sonra. Bu alanda plastik boru tercih edilmelidir. Yerin altında bulunana borular aynı zamanda kışın aşırı soğuk günlerde suyun donmasına engel olacak nitelikte olmasına özen gösterilmelidir. Beslenme borusu döşenmesi yapıldıktan sonra su sayacına bağlanır ve kullanım bu şekilde kontrol edilip belediyelerce faturalandırılır.

 

Su Sayacı :

Su sayacı bilindiği üzere kullanımımızı ölçen ve metreküp cinsinden hesaplanarak fiyatlandırmayı sağlayan araçtır. Su sayacında vana , musluk ve saat bulunmaktadır. Vana olası bir sızıntı ve ya acil başka bir tehlike durumunda suyu temelden kesmeye yarar. Musluk sayesinde ise tesisatınızda kalan suyun boşaltılmasını sağlayan kısımlarıdır.

 

Bu yazımızda su tesisatı nasıl döşenir ve su tesisatı döşenmesindeki aşamalardan kısaca bahsettik. Su tesisatı döşenmesi firmamız tarafından kalite ve profesyonellik kapsamında yapılmaktadır.

 

Didim Su Tesisatı

Su bir konut meydana getirilirken onu oluşturacak temel taşlardan birisidir. Su kullanım

Didim Hidrofor Tamirat Ve Montajı

Sizlere hidroforun tanımını yapacak olur isek eğer; Gelen basıncı düşü

Didim Sıhhi Tesisat

Bir evin sıhhi tesisat sistemi, karmaşık su şebekesi boruları, drenaj boruları, havaland

Didim Montaj & Tamirat İşleri

Tesisat hizmetlerimizin bir kısmı aşağıdaki gibidir;

Öne Çıkarılanlar

Didim Montaj & Tamirat İşleri

Tesisat hizmetlerimizin bir kısmı aşağıdaki gibidir;

Didim Petek Temizleme

Uzun yıllar kullanılan peteklerin ve kombilerin zamanla bakıma, temizliğe ihtiyacı vardı

Didim Kalorifer Tesisatı

Üç farklı kalorifer sistemi uygulaması vardır. Bunlar; Bakır boru hat kalori

Yorumlar